maanantai 14. toukokuuta 2012

Kesätunnelmia






Aaaah, kesä! Ollut ainakin suurimman osan siitä ajasta, kun saavuimme tänne. Heti ensimmäisenä viikonloppuna piti kaivaa bikinit esiin ja painua läheiseen Tivoli puistoon lötköttelemään. Paikalliset tosin katselivat siihen malliin, että haloo, mut hei, yli +20 on jo aika mukava kesälämpötila näin suomalaiseen makuun! Meikäläisen nahka näyttää vielä kivan broilerimaiselta mutta toivottavasti ei enää siinä vaiheessa, kun paluu Suomeen koittaa.

Piknik-eväinä oli tietysti mansikoita (tosin noi oli jotain ulkolaisia, eikä yhtään niin hyviä, kuin myöhemmin löytämäni paikalliset mansikat). Erityisen innoissani olin, kun löysin kaupasta noita juustosnacksien näköisiä maapähkinänaksuja! Niitä sai joskus aikoinaan Suomestakin kunnes katosivat mystisesti kauppojen hyllyiltä. Täytyy ehkä hamstrata niitä muutama pussi kotiin tuomisiksi.

Yritin etsiä lentokentältä jotain upeaa matkatarinaa tai muuten vaan kiehtovaa kertomusta täällä luettavaksi mutta kun ei oikein mitään sopivaa löytynyt, niin käteen tarttui vaan jotain naishömppää. Menköön nyt paremman puutteessa. Ehtii niitä Dostojevskejä lukea myöhemminkin. Tai Arto Paasilinnaa, joka on täällä kuulemma suosittu kirjailija. Ihan outoa, kun kirjailija joka täällä tunnetaan on Paasis. Onks mun sivistyksessä joku aukko, kun en ole koskaan lukenut hänen kirjojaan?
Meillä kävi töissä asiakkaana muuten nuori tyttö, joka on kauhea Suomi-fani. Hän oli lukenut monta kirjaa Suomesta ja juuri noita Paasilinnoja, sekä Tuntemattoman sotilaan. Hän tykkää seurata lätkää, etenkin Suomen pelejä ja haaveilee tulevaisuudessa suomi-slovenia-kääntäjän urasta. Aika siistiä!




                                                                                                                                                                                 

                                                                           

Yksityiskohta katedraalin ovesta. Paavit rivissä.
Illemmalla oltiin Miian ja meidän ihanan saksalaiskämppiksen Sarahin kanssa tallustelemassa keskustassa. Käytiin katsomassa mm. Teurastajan siltaa (Butcher´s bridge) ja St. Nicholaksen katedraalia. Valtaosa väestöstä on katolilaisia ja suhteellisen uskonnollisia, mistä johtuu, että sunnuntai on oikeasti pyhäpäivä ja silloin on suurin osa kaupoista ja ravitsemusliikkeistä kiinni. Lauantaisinkin peruskaupat menee kiinni viimeistään kolmen maissa. Ei haittais kyllä mua yhtään, että samanlaiset aukioloajat olisi myös Suomessa. Kenen oikeasti tarvii päästä shoppaamaan esimerkiksi telkkaria sunnuntaina? En tajuuuuuu.
Tyyni poseeraus Butcher´s Bridgellä...

...kunnes perus-urpotar pääsi valloilleen.





2 kommenttia:

  1. Urpotar lives! Mainio päivitys taas. Ja musta taas Suomessakin saisi olla 24/7 auki olevia kauppoja enemmän koska on meitä jotka eivät ole välttämättä aina virka-aikoina tarpeeksi hyvässä kunnossa/hereillä lähteäksemme kauppaan. On ollut itku kurkussa joskus pyhäpäivinä kun on joutunut kipujen takia nukkumaan päivällä tai makaamaan sängyn pohjalla silloin kun kaupat ovat olleet auki ja jääkaappi huutaa tyhjyyttään ja sit kun pääset ylös sängystä niin kaupat ovat kiinni. Nälkää on välillä nähty. Joten myö vammaiset ainakin tarvimme niitä, kun valitettavasti sairaudet eivät aukioloaikoja katso:/.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täälläkin jotain pikkukauppoja on auki jopa sunnuntaina, ettei nälkään tarvi kuolla tai vessassa käydä ilman paperia, jos niikseen sattuu mutta en ymmärrä sitä, että joka helvatan kodinkoneliikkeen täytyy olla auki sunnuntaisinkin. Hakekaa ihmiset mikronne arkipäivänä :)

      Poista