tiistai 8. toukokuuta 2012

Ihan eka päivä Ljubljanassa

Huh. Heti meinaa iskeä writer´s block. En ole ennen blogia kirjoittanut, joten antakaa anteeksi kömpelö ulosanti ja valokuvien laatu. Opettelen tässä vasta :)

Day 1
Näkymiä lentokentällä.
Saavuimme tänne torstaina ja päivä oli kerrassaan tehokas. Ehdimme käydä tsekkaamassa tulevan kuukauden majapaikkamme ja käydä pikaisesti syömässä ja tutustumassa naapurustoon ennenkuin yhteyshenkilömme Sasha koululta tuli kahden oppilaansa kanssa hakemaan meitä. Miia ja Sasha lähtivät tutustumaan Miian työharjoittelupaikkaan ja minä jäin pyörimään tyttöjen kanssa kaupungille. Pakolliset prepaid-liittymät ja bussikortit hankittuamme kävimme mm. kirjastossa,  jonne sisään päästäkseen täytyi olla suurinpiirtein jonkun salaseuran jäsen. Johtui kuulemma siitä, että siellä on niin vanhoja kirjoja ja ties mitä papyruksia. Aika Indiana Jones-tyyppistä meininkiä.

Miian ja Sashan palattua lähdimme puolestaan mun työharjoittelupaikkaan ja tytöt sen vieressä sijaitsevaan ostoskeskukseen. Työharjoittelupaikka oli pieni kahden huoneen hoitola ja työssäohjaajani vaikutti mukavalta naiselta. Siitä enemmän, kun huomenna aloitan työt. Kääk, kuinka jännää!
Virallisten osuuksien jälkeen toinen tytöistä tuli meidän kanssa vielä shoppaamaan pakolliset aurinkolasit (eihän sitä ollut osannut varautua +23 C ja auringonpaisteeseen) ja ruokaa kämpille ja auttoi meidät vielä perille keskustaankin. Ilta menikin sitten ihmetellessä ja tutustuessa kämppiksiin. Toinen heistä on saksalainen tyttö ja toinen slovenialainen poika. Kummatkin vaikutti mukavilta ja rennoilta tyypeiltä, joten saimme huokaista helpotuksesta. Unikin maittoi suht´ aikaisin pitkän mutta antoisan päivän jälkeen.

Suhteellisen mairea ilme.
..etenkin kun sai ruokaa (miten niin kyllästynyt ranskalaisiin...)

Jokivartta

The secret library.
Ihana oppaamme Maša  

4 kommenttia:

  1. Jee sait nyt vihdoin alotettuu tän !

    VastaaPoista
  2. Hienostihan tämä alkoi! Tempaisit heti mukaasi:) Vähänkö toi kirjasto alkoi nyt kiinnostamaan :q Mulle mystisiä vanhoja niteitä heti! *grabbyhands*

    VastaaPoista
  3. Hyvältähän tämä vaikuttaa. Ja mukava lukea, että kaikki menee hyvin. Kaupunki näyttääpi aikas ihanalta...täytyy varmaan joskus matkustaa ja voit sitten lähteä matkaoppaaksi :)

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia ystävät :) Tää on kyllä tosi sympaattinen kaupunki. Todellakin suosittelen reissua tänne Merde!

    VastaaPoista